PROGRAM

PROGRAM 2018

Ginfest nabízí jedinečný zážitek pro všechny vaše smysly. Můžete se těšit na semináře a workshopy od předních českých barmanů a odborníků. 

SEMINÁŘE A ČASOVÝ HAMONOGRAM

15:00 Nová vlna: ginové trendy v cizině / Martin Žufánek
Gin nikdy nebyl žhavějším tématem než letos. Během roku 2017 došlo k obrovskému nárůstu produkce a vzniku řemeslných ginů s lokálními botanicals. Jaké jsou další ginové trendy a co vše se může objevit ve vaší sklence? Martin Žufánek vám představí nejpopulárnější nové varianty, jakými jsou například skandinávské giny, ochucené giny, stařené varianty či velmi diskutovaný pink gin.

16:00 Double Dutch – tonik v Anglii, výroba, druhy a mixologie / Joyce a Raissa de Haasovy  (ENG - překlad)
Seznamte se Joyce a Raissou de Haasovými, zakladatelkami Double Dutch Drinks.  Dívky, které připravují stoprocentně přírodní, inovativní, trendy toniky a limonády! Co dívky přivedlo k tvorbě nápojů? Jaké jsou hlavní myšlenky a které problémy dívky potkaly na cestě za jejich snem? Jedinečný příběh, který je zakončený nejlepším gin&tonikem!

17:00 Koktejl z ginu není jen G&T / Jakub Vinš 
Když se řekne gin, automaticky většina doplní tonik. Ale mixologie ginu je mnohem bohatší. Spolu s vodkou patří gin k nejpoužitelnějším a nejkombinovatelnějším druhům alkoholu. Díky své pestrosti se gin hodí do mnoha koktejlů, zmínit ale musíme světově nejprodávanější ginový koktejl, kterým je Negroni. Co dalšího si pro vás Jakub Vinš, lektor Barlife Akademie nachystá? Nechte se překvapit.

18:00 O ginu a jiných mániích  / Tomáš Mozr
Historii ginu lze sledovat na území dnešního Nizozemí a Belgie již od 16. století, přičemž svůj věhlas a typický charakter získal až gin až o století později v Anglii. Od té doby však urazil dlouhou cestu a vzniklo plno nových variant. Posledním „výkřikem módy“ je nealkoholický destilát, který jako první začal vyrábět Seedlip. Jedná se ale skutečně o takovou novinku? Jak je to s nealkoholickým ginem doopravdy a další zajímavá fakta z dějin ginu vám prozradí barový historik Tomáš Mozr.

19:00 1000 a jedna chuť ginu - řízená degustace / Tomáš Kučera (PLACENÝ SEMINÁŘ)
Poznejte celé spektrum chutí a vůní ginu. V průběhu řízené degustace ochutnáte šest vzorků, které vám odhalí, jak pestře pojatý může gin být. Připravili jsme tradiční druhy i perličky mezi giny, například rebarborový gin či skandinávský Old Tom. Degustací vás provede přední český barman Tomáš Kučera, který ke každému z degustovaných vzorků sdělí zajímavé informace a vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými giny.
Řízená degustace proběhne 24. února v rámci Ginfestu od 19:00. Pozor! Na placený seminář je nutné zakoupit samostatnou vstupenku na odkazu ZDE. Kapacita je pouze pro 24 osob, tak neváhejte!